Tapenade


Ingrediënten:

1 teentje knoflook
150 gram zwarte olijven d’Aragó
of 150 gram olijven d’Arbequina
25 gram kappertjes
5 ansjovis filets
druppeltje citroensap
3 eetlepels olijfolie extra virgen

 

Tapenade

Tapenade oftewel ‘olivada’ in het Catalaans is een typisch Mediterraans bijgerecht. Heerlijk op een stukje brood of indopen met ‘picos’ en je hebt een simpele maar lekkere tapa. Home made is natuurlijk het lekkerst en kies zelf uit de groene of zwarte olijven variatie. Maak je zelf een tapenade dan is het niet verstandig om op de olie en olijven te bezuinigen. Juist de beste kwaliteit ingrediënten geven de fijnste smaak aan je home-made tapenade.

Bereidingswijze:

Laat de olijven,  kappertjes en ansjovis uitlekken. Pel de knoflook en snijdt deze in vieren.  Ontpit de olijven en pureer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en maak naar smaak af met peper.


Over Claudia

Energiek, positief en veelzijdig! Met mijn creatieve en ondernemende mentaliteit ben ik voortdurend in beweging op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een uitstap van 10 jaar woon- en werkervaring in de regio Catalonië heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Vol dynamiek, passie en empathie voor alles en iedereen iedereen wat en wie de moeite waard is.