Arros Caldos amb llamantol


Ingrediënten:

Paella- of hapjespan
Mortero/ vijzel
1 Verse kreeft van ca. halve kilo of rivierkreeftjes
350 gram ronde rijstkorrel, of beter arroz bomba
2 tomaten
1 grote ui
3 knoflook teentjes
1,5 liter verse visbouillon of ready to use bouillon van Aneto
piménton dulce
1 guindilla of chili pepertjes
1 ñora
peterselie
olijfolie virgen extra
een beetje brandy
zout

Rijst bouillon met kreeft

Verwarm wat olijfolie in een paella- of een ruime hapjespan en bak de ‘guindilla’ en enkele teentjes knoflook zachtjes aan.  Laat de knoflook en guindilla niet verbranden en verwijder de knoflook uit de pan als deze reeds zacht is geworden en genoeg smaak aan de olie heeft afgegeven. Bewaar de knoflook. De guindilla slechts verwijderen als je het gerecht niet té pittig wilt maken.  In de overgebleven olie fruiten we de ui totdat deze glazig is en voegen de vooraf geraspte tomaat toe.
Vervolgens dient de schoongemaakte kreeft in stukken te worden geknipt en kun je deze aan de sofrito toevoegen.

Haal het vruchtvlees uit de ñora volgens de gebruiksaanwijzing en voeg dit in een vijzel bij de knoflook, de pimentón en de brandy en vermeng de ingrediënten tot een massa. Als deze ‘picada’ klaar is kan deze in de pan met sofrito en kreeft worden toegevoegd evenals de rijst en beetje bij beetje de vis bouillon.
Voeg zout naar smaak toe en laat alles zo’n 15-20 minuten garen.

Aan dit gerecht kunnen ook naar smaak andere zeevruchten worden toegevoegd hoewel de kreeft de hoofdrol heeft in dit gerecht.


Over Claudia

Energiek, positief en veelzijdig! Met mijn creatieve en ondernemende mentaliteit ben ik voortdurend in beweging op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een uitstap van 10 jaar woon- en werkervaring in de regio Catalonië heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Vol dynamiek, passie en empathie voor alles en iedereen iedereen wat en wie de moeite waard is.