Picada


Ingrediënten:

2 teentjes knoflook
zout
geroosterde noten zoals amandelen en hazelnoten
picos of oud brood
paar saffraan draadjes
mortero of vijzel

De picada is een essentiële basis in de Catalaanse keuken. De picada bindt een gerecht of saus en voegt een speciale smaak toe aan vlees, vis of groente. De picada wordt gemaakt in een vijzel en bevat altijd brood, geroosterde noten en vloeistof. Het brood moet hard zijn (eventueel in olijfolie gebakken). Vanuit deze basis en afhankelijk van het gerecht kunnen diverse ingrediënten aan de picada worden toegevoegd zoals knoflook, saffraan, peterselie of zelfs pure chocolade en kaneel.

Bereiding:

Verplet 2 in olijfolie gebakken teentjes knoflook met wat zout in een vijzel en voeg daaraan geroosterde noten, wat picos of in olie gebakken oud brood en saffraan toe. Wrijf dit tot een pasta. Voeg vervolgens een paar lepels kookvocht toe zodat een dikke saus ontstaat en meng deze picada enkele minuten voor het einde van de kooktijd toe aan het gerecht.

 


Over Claudia

Energiek, positief en veelzijdig! Met mijn creatieve en ondernemende mentaliteit ben ik voortdurend in beweging op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een uitstap van 10 jaar woon- en werkervaring in de regio Catalonië heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Vol dynamiek, passie en empathie voor alles en iedereen iedereen wat en wie de moeite waard is.